BRRR Wespen!!!!

Het is weer augustus en dus ook weer last ( of juist niet! ) van de beroemde Wespen!. De een heeft er niet last van en de ander juist wel. Of je bent er allergisch voor.  Wespen zijn ook best nuttige beesten.  Vandaag dus een blog over deze beesten. Ik ben zelf niet blij met deze beesten. Ik vind het echt niet fijn als ze langs me oren vliegen of wanneer ik buiten zit op een terras dat ze langs komen vliegen. Ik heb dus hier ook een aantal tips die kan helpen om wespen op afstand te houden!!  En ik vertel wat je het beste kan doen als je word gestoken door wespen!!!

Er zijn ongeveer 50.000 soorten wespen. De bekendste soorten wespen zijn :

 1. Hoornaar
 2. Duitse Wesp
 3. spinnendoder
 4. sluipwesp
 5. plooiwesp

Ik bespreek maar een paar soorten wespen. Er zijn nog veel meer soorten wespen.  De hoornaar is de grootste en zeldzaamste wesp in Nederland. De Duitse Wesp is familie van de plooiwesp. De plooiwespen zijn sociale wespen , dat betekent dat ze in groepen leven. De sluipwesp zorgt ervoor dat bepaalde groepen niet te groot worden. zij leggen hun eitjes in andere insecten, meestal in de larven. zij spuiten dan een verlammend gif in het slachtoffer. En de spinnendoder begraaft de dode spinnen die hij heeft gevangen bij de eitjes als voedsel voor de larven.

Maar wat doen eigenlijk deze Wespen ?

Wespen jagen op insectsoorten ( zoals muggen ) . Dus eigenlijk is dat een goede bezigheid van deze beesten. Daarnaast is augustus de maand van de wesp omdat ze in deze maand op zoek gaan naar nestgelegenheid . Ze gaan dus voortplanten , maken nestjes etc.  Vandaar dat je dus nu in deze maand meer wespen ziet!!! Deze beesten kunnen ook lelijk je steken!! Maar wil je niet gestoken worden ? Lees hieronder voor de tips wat je kan doen tegen wespen!


Bron : Google

Wat te doen bij overlast wespen

Ik heb een paar dingen zelf uitgeprobeerd en sommige dingen werken prima.   Ik heb verder geen last van deze beesten als ik buiten zit.  Andere heb ik nog niet uitgeprobeerd maar het schijnt te werken tegen deze insecten!! Ben je benieuwd naar de ideeën ? Kijk naar dit rijtje :

 • Geurkaars
 • Citroen met kruidnagel
 • gemalen koffie
 • gesneden uitje
 • opsluiten
 • verdrinken
 • bakje met azijn op tafel zetten

Persoonlijk is het verzuipen en opsluiten van deze insecten minst diervriendelijk. Ik heb het vorige week 2 x gedaan maar ik wist niet dat er toen nog andere opties waren.  Nu ik meer informatie weet zal ik me eerst richten op de andere dingen die wel diervriendelijk zijn. De Geurkaars is echt een aanrader!! Dit heb ik zelf gedaan en werkt prima!  De andere heb ik nog niet geprobeerd.

Daarnaast wat moet je doen als je word gestoken door een wesp ?

Wat ik via google gevonden heb over de wespensteek :

Je merkt meestal meteen dat je gestoken bent, het kan behoorlijk veel pijn doen. De irritatieverschijnselen bij een wespensteek zijn bijna hetzelfde als bij een bijensteek. De plaats van de steek is vaak zichtbaar als een klein gaatje. Bij een wespensteek blijft de angel niet achter in de huid. Een wesp gaat niet dood nadat hij gestoken heeft. De pijn en de jeuk verdwijnen meestal binnen enkele uren, maar sommige mensen zijn gevoeliger voor een wespensteek dan anderen.

 1. water en suiker  ( maak er een papje van ) op de plek smeren waar je bent gestoken
 2. Koel de plek waar je bent gestoken
 3. Een jeukwerende lotion of zalf kan ook werken!
 4. Ga zeker naar de huisarts als de steekplaats dikker word!
 5. Als je word gestoken in je keel of mond ga direct naar de huisarts ( je kan eventueel een ijsblokje in je mond doen om te koelen! )

Dit zijn de tips van mij! Nummer 1 werkt bij mij prima!  En vooral koelen is erg belangrijk!!! Dit zijn al mijn tips en weetjes over de beruchte wesp!!! Wisten jullie dat er in Walibi Holland een Wespenplaag was of eigenlijk is. ? Het was laatst op het nieuws…  Je zou maar in de rij staan en dan allemaal wespen om je heen.. BRRR !!!

Maar goed en heb jij last van Wespen ? En wat doe jij als je word gestoken ?

Liefs ,
Joor

15 gedachten over “BRRR Wespen!!!!”

 1. Jakkes, ik vind het maar kleine griezeltjes om te zien en ben best wel erg op mijn hoede als ik zo een klein vliegend irritantje in de buurt zie…Ik ben een paar keer gestoken en dat is erg vervelend en naar…de laatste keer aan de binnenkant van mijn hand ( het ettertje zat op het handvat van mijn scooter ) …Tja ik heb eerst heel vervelende dingen tegen het ettertje gezegd, toen die plek uitgezogen en gekoeld toen ik thuis kwam, meer kan je niet doen….

 2. Jakkiebah, ik haat wespen echt zo erg! Laatst was ik uit eten en vlogen er drie wespen op mijn cola af… heb maar een onderzetter op mijn cola gezet zodat ze er niet meer uit konden komen. Oh ja, dat van die citroen en kruidnagel werkt echt! Xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *