City trip : Antwerpen !

Lieve lezers ,

Ik heb een soort van nieuwe rubriek op mijn blog en dat is ‘City Trip ‘.  Hier laat ik je zien naar mijn reis ervaringen met leuke steden. Aangezien ik dol ben op weekendjes weg en steden te verkennen , leek het mij leuk om dit als nieuwe rubriek op mijn blog te gaan doen! Zodat jullie toch een beeld krijgen van een bepaalde stad of misschien zelfs dat je zo geïnspireerd bent om daar heen te gaan!! Ik hou het lekker luchtig en ik doe er natuurlijk ook foto’s bij…  Deze eerste City trip gaat namelijk over de stad Antwerpen in België! Ik heb dit als cadeautje gegeven aan mijn vriend aangezien hij jarig was op 6 maart.  En voor inspiratie en tips heb ik vooral gespiekt bij de blog van CRVY aangezien ze aantal leuke artikelen schreef over de stad Antwerpen en plus liet ze de leuke winkeltjes zien!!!
Kijk en lees je mee naar onze weekendje Antwerpen ?

————————————————————————————

De treinreis

Mijn vriend en ik besloten om met de trein richting Antwerpen te gaan.  Aangezien we geen zin hadden om in een grote stad te gaan rijden en kosten te gaan betalen aan parkeren in de stad. En de trein is net zo handig !!! Wanneer ik keek naar de trein kon je kiezen tussen de gewone intercity of de Thalys. Maar ik schrok wel van de prijzen. De Thalys is 2/3 keer zo duur als de Intercity! Maar je bent wel met de Thalys binnen 30 minuten ( vanuit Rotterdam ) in Antwerpen!
We kozen toen maar voor de Intercity. Je bent dan wel een uur en tien minuten onderweg vanuit Rotterdam maar goed dat scheelt ons weer geld!! We konden gelukkig ook nog zitten in de trein dus dat is wel fijn. We namen genoeg drinken en eten mee voor in de trein. Maar eigenlijk ging de treinreis best snel want voordat we het wisten waren we al in Antwerpen.. En wow wat een station!!!

Het hotel

Het hotel waar we verbleven 2 nachten was het Century hotel in Antwerpen. Het hotel ligt echt pal tegen het station aan. Wat een mooie ligging!! En je hoort geen treinen niks! we waren er wel vroeg ( rond half twee ) en we konden pas om 14.00 uur inchecken dus we konden onze spullen dumpen en toen alvast de stad verkennen. Het hotel is erg goed en verzorgd. De mensen daar zijn erg vriendelijk en het ontbijt was echt goed. Genoeg keuze in ieder geval!!! Helaas heb ik vergeten foto’s te maken van onze hotelkamer. Maar het zag er allemaal erg fijn en prima uit! De douche was overigens heel erg prima!!!

De stad Antwerpen

Persoonlijk vind ik de stad Antwerpen echt geweldig!!! Mooi gebouwen en genoeg te doen!!! Ik vond vooral de gebouwen erg mooi! En aan het begin van de bekende winkelstraat ‘ Meir ‘  vond ik de Gouden torentjes erg mooi!!  Genoeg dingen gezien. Waaronder ook de grote markt , en het prachtige kasteel. Mijn vriend en ik zijn niet naar de dierentuin geweest aangezien ik heb gehoord dat de dieren die daar verblijven in hele mini mini hokken zitten en daar kan ik absoluut niet tegen. Ik ben voor dieren die in grotere ruimtes leven.  Maar we zijn wel naar Aquatopia geweest. Met korting! Ha we konden voor 10 euro naar binnen in plaats van 15 euro! Dat is altijd een meevaller toch? . In Aquatopia zie je onderwater dieren , maar ook reptielen ( EN ja ook van die harige enge spinnen ) zijn daar te vinden. We vonden het een leuk bezoekje waard!

 De winkels

Uiteraard konden wij ook niet de winkels overslaan in Antwerpen.  De bekende straat ‘ Meir ‘  heeft heleboel leuke winkeltjes ( waaronder Forever 21, Appels etc. ) . Ik was ook enorm blij dat de Pimkie er was. Want dat is echt mijn favoriete winkel ever. Helaas ben ik deze winkel niet geslaagd maar wel bij de Forever 21 , Appels ( een Belgisch winkeltje volgens mij ) en Think Twice ( Vintage tweedehands winkeltje  ) . Deze laatste tweedehands winkeltje had ik op de blog van CRVY gezien en gelezen,  en ik was meteen enthousiast! Ik besloot om daar een kijkje te nemen.  En het was me zo goed bevallen dat ik gelijk twee artikeltjes mee had genomen!! Als je op de Meir bent in Antwerpen heb je in ieder geval veel winkels en genoeg om te shoppen!!!  Mijn vriend is ook geslaagd en zelfs ook bij de Forever 21!!! Binnenkort komt er een shop log over mijn aankopen van Antwerpen!!!

Uit eten & heerlijke Belgische wafels !

Wat we aten in Antwerpen was best verschillend. We hebben op de verjaardag van mijn vriend gekozen voor de Argentijn ( haha hij mocht kiezen want tenslotte was het zijn verjaardag ) . Deze Argentijn zit dichtbij het station. Dichtbij het station zitten er meerdere tentjes waar je kan eten. Maar ook als je richting de Grote Markt gaat heb je ook een aantal leuke tentjes !!! De prijs valt reuze mee vind ik persoonlijk.  De 2e dag hebben we in de buurt van de grote markt gegeten bij de Italiaan. Ik vond het persoonlijk een super leuk tentje en aardige bediening en we kregen vlot onze drinken en eten! En het eten was erg goed en lekker!!! Daarnaast hebben we ook overdag heerlijk echte wafels gegeten!!! Die zijn enorm lekker !!! Mijn vriend had met slagroom en ik zonder.. Deze wafels zijn echt een aanrader als je een keer naar Antwerpen gaat!!!

Tenslotte een paar kiekjes van ons !

Het was echt een geweldig weekendje weg samen met mijn vriend!! En Antwerpen is echt een geweldige stad!!! ( check trouwens de trui van mijn vriend op de foto is ie niet uber cute ? ) .  We hadden het echt geweldig en kan niet wachten om de volgende stad te gaan bezoeken!!
De komende City trip is : Dublin Ierland!!!  Daar heb ik ook heel veel zin in!!! En uiteraard komt er een blog over!!

Want vinden jullie van weekendjes weg ? Vinden jullie het leuk om steden te bezoeken ?

Liefs ,
Joor

 P.S Vanaf VANDAAG woon ik op mezelf!!!!!!!!!!! Zo spannend en leuk!!! Ik zal binnenkort mijn nieuwe studiootje laten zien hier !!!

 

 

 

74 gedachten over “City trip : Antwerpen !”

 1. Ik vind Antwerpen ook heel erg leuk!! Ik woon in het zuiden van Nederland dus ik ga regelmatig nog wel eens een dagje naar Antwerpen! Ziet er uit als een super geslaagd weekend 🙂 En wat gaaf dat je op jezelf woont !!!! X

 2. Ik vind Antwerpen ook heel erg leuk!! Ik woon in het zuiden van Nederland dus ik ga regelmatig nog wel eens een dagje naar Antwerpen! Ziet er uit als een super geslaagd weekend 🙂 En wat gaaf dat je op jezelf woont !!!! X

 3. Wow wat een mooi station! Ik wil echt een keer naar Antwerpen, maar als ik met de trein zou gaan ben ik alleen al 2,5uur kwijt om naar Amsterdam te gaan, en laat staan dan nog verder door denk dat ik wel een uurtje of 4 of 5 onderweg ben met de trein. Misschien is het voor mij beter te doen met de auto. Ik vind de stad echt prachtig en je maakt me heel erg nieuwschierig naar de stad! Vooral het kasteel trekt mijn aandacht 🙂 Ik ben gek op kastelen! Ooh en die wafels zijn gewoon te lekker! Toen ik 2 jaar geleden in belgie op vakantie was heb ik ze ook gehad, en persoonlijk vind ik ze nog lekkerder met fruit en slagroom 🙂
  En zo te zien heb je dus een mooie weekend weg gehad! xx

 4. Wow wat een mooi station! Ik wil echt een keer naar Antwerpen, maar als ik met de trein zou gaan ben ik alleen al 2,5uur kwijt om naar Amsterdam te gaan, en laat staan dan nog verder door denk dat ik wel een uurtje of 4 of 5 onderweg ben met de trein. Misschien is het voor mij beter te doen met de auto. Ik vind de stad echt prachtig en je maakt me heel erg nieuwschierig naar de stad! Vooral het kasteel trekt mijn aandacht 🙂 Ik ben gek op kastelen! Ooh en die wafels zijn gewoon te lekker! Toen ik 2 jaar geleden in belgie op vakantie was heb ik ze ook gehad, en persoonlijk vind ik ze nog lekkerder met fruit en slagroom 🙂
  En zo te zien heb je dus een mooie weekend weg gehad! xx

 5. Wat een heerlijke fotos om et kijken heb je weer laten zien…zelf reis ik erg graag met de trein in een aantal europeese landen, Ik vind het namelijk een erg fijne manier van reizen ( ook al baal ik ook wel eens, maar dat doe je ook als je in de file staat )
  veel plezier in je nieuwe studiootje, ben erg benieuwd naar de fotos ervan…

 6. Wat een heerlijke fotos om et kijken heb je weer laten zien…zelf reis ik erg graag met de trein in een aantal europeese landen, Ik vind het namelijk een erg fijne manier van reizen ( ook al baal ik ook wel eens, maar dat doe je ook als je in de file staat )
  veel plezier in je nieuwe studiootje, ben erg benieuwd naar de fotos ervan…

 7. Antwerpen, daar wil ik ooit nog eens heen! Yummy, je zal al zelfs voor de wafels helemaal naar België reizen haha. Gefeliciteerd, wat leuk dat je op jezelf bent gaan wonen houd je ons op de hoogte?

 8. Antwerpen, daar wil ik ooit nog eens heen! Yummy, je zal al zelfs voor de wafels helemaal naar België reizen haha. Gefeliciteerd, wat leuk dat je op jezelf bent gaan wonen houd je ons op de hoogte?

 9. Volgens mij heb je een heel leuk weekend gehad. 🙂 Ik ben vorig jaar naar Antwerpen geweest en toen ben ik gaan winkelen op de Meir en naar de dierentuin geweest. De kleine hokken vond ik wel meevallen, maar het is wel een kleine dierentuin.

 10. Volgens mij heb je een heel leuk weekend gehad. 🙂 Ik ben vorig jaar naar Antwerpen geweest en toen ben ik gaan winkelen op de Meir en naar de dierentuin geweest. De kleine hokken vond ik wel meevallen, maar het is wel een kleine dierentuin.

 11. Leuk!!!! Ik houd zo van weekendjes weg en ik vind het ook leuk om steden te verkennen. Antwerpen is heel erg leuk. Mooie foto’s heb je gemaakt.

 12. Leuk!!!! Ik houd zo van weekendjes weg en ik vind het ook leuk om steden te verkennen. Antwerpen is heel erg leuk. Mooie foto’s heb je gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *