Dag Basic fit & hallo nieuw levensstijl!

YES!! Zoals jullie kunnen lezen heb ik besloten om afscheid te nemen van Basic Fit & ik ga mijn leven omgooien en weer proberen te gaan sporten etc.
Ik heb wel eens vaker een blog geschreven over gezond leven en sporten. Toen ging het wel redelijk goed maar algauw zat ik weer in een dip en ging ik maar niet sporten en bleef
maar op de bank hangen. Het werd eens tijd dat ik eens goed ga sporten en nadenken wat ik wil gaan doen. Toen heb ik besloten om wat heel anders te gaan doen! Mijn leven een beetje
omgooien en nieuwe dingen uitproberen!! Vandaag laat ik jullie zien waarom ik heb opgezegd , wat ik allemaal ga doen op sport gebied , gezonde voeding & een hardloop wedstrijd die binnenkort aankomt!!

Basic fit

Zoals jullie weten ben ik vorig jaar van sportschool veranderd ( Van sportcity naar Basic Fit )  aangezien ik ging samenwonen en Sportcity werd voor mij te duur. Ik heb een aantal keren naar de sportschool geweest in Delft. Mijn eigen oefeningen gedaan en zodra ik klaar was hup op de fiets richting huis. Op zich is het wel een goeie sportschool als je niet veel geld wil uitgeven aan een sportschool maar voor mij vond ik het steeds minder leuk. Ik miste Sportcity best wel aangezien daar de mensen me kende en altijd een praatje maakte en dat miste ik vooral. Ook ging ik de laatste tijd niet meer zo vaak naar de sportschool. Eigenlijk best zonde als je niet gaat toch? . De afgelopen weken heb ik goed over nagedacht en toen eindelijk vorige week de knoop doorgehakt en besloten om mijn abonnement op te zeggen.

Training in huis!

Nu ik heb besloten om niet meer naar de sportschool te gaan heb ik bedacht om thuis te gaan trainen! Je kan overal wel dingen halen op het gebied van sport. Toevallig liep ik gisteren in de kruidvat en daar hadden ze echt veel dingen qua sport artikelen! Dus Ik nam een roze ( Yoga ) mat , een bal , Elastiek & elektrische touwtje springen mee naar huis. Ik heb thuis al een hoepel en een kettlebell van 4 kg en die zie je hierboven . Mijn idee was om een eigen Sport / kracht rondje te gaan maken.  Ik zal binnenkort uitgebreid vertellen over mijn eigen kracht training.  Ik kan niet wachten om te gaan beginnen!

Daarnaast ben ik ook weer begonnen met hardlopen. Ik vind het zo heerlijk om lekker buiten met mijn muziek op door de weilanden te lopen. En het is heerlijk ontspannen. Vooral is het zo fijn als je een drukke ochtend heb gehad op je werk dat ik dan even kan hardlopen! Mijn plan was om 2 x in de week te gaan hardlopen. 1 x ga ik zelf met mijn nieuwste hardloop app ( ik ga  uitgebreid vertellen in de volgende sport blog! ) en andere x ga ik samen met een groepje hardlopen! De andere dagen ga ik dus thuis trainen! Of lekker gaan wandelen! Aangezien ik zoiezo probeer elke dag minimaal 30 actieve minuten te halen !!!

Gezonde voeding

Naast alle sportactiviteiten wil ik me ook richten op  gezonde voeding! Het is ook belangrijk om goed op je voeding te letten. Daarom ga ik ook mijn etenspatroon helemaal omgooien. Ik ga daarom letten op de calorieën en ik wil alles vers gaan koken. En dus geen pakjes van Knorr , honig etc gebruiken. Ook let ik erop dat ik elke dag ongeveer 2 liter water drink per dag.  Dat laatste lukt me aardig want ik drink best wel veel. En ik kan het makkelijk bijhouden via de Fitbit! 🙂  . En ik wil weer tussen de middag een heerlijke maaltijd salade gaan maken! 🙂

Hardloopwedstrijd ‘ De halve Haar ‘

En als laatste wilde ik jullie vertellen dat ik me heb opgegeven voor de 5 km van de kasteelloop ‘ De halve haar ‘.  Ik ben zo enthousiast erover!! Ik wil zo graag weer een wedstrijd lopen en deze loop is heel dichtbij mijn ouders ( In Haarzuilens ) .  Dit geeft me wel een extra zetje om 2 x in de week gaan trainen! En mijn vriend gaat ook de 5 km doen! Ook is dit een prachtige loop tussen de weilanden en het mooie kasteel van Haarzuilens! Uiteraard hou ik jullie op de hoogte hoe het gaat met de training en hoe deze wedstrijd was! Het duurt nog wel eventjes want pas op 2e paasdag is deze loop! Maar ik heb in ieder geval veel tijd om te gaan trainen!!!

——————————————————————-

Ik ben ontzettend blij en opgelucht dat ik dit heb besloten!!! 🙂
En hoe gaat het met jullie op het gebied van sporten en gezond eten ? Of doen jullie er niet aan ?

Liefs ,
Joor

31 gedachten over “Dag Basic fit & hallo nieuw levensstijl!”

 1. Het sporten staat hier op een laag pitje ivm de chemokuren. Hiervoor liep ik 2-3x per week hard en trainde ik 1x met een personal trainer.
  Op voeding letten we heel goed. Halen verse groenten bij de boer. Zo van het land. Gaan naar een echte slager en bakker zodat we producten hebben zonder toevoegingen om bv de houdbaarheid te verlengen. We maken sap van vers fruit. En drinken veel kruiden thee, rooibos en groene thee. Maar soms smokkelen we hoor. Je moet jezelf soms verwennen. Maar uit pakjes koken doen wij al heel lang niet meer.

 2. Wat goed van je!!!! Heel leuk om te lezen. Ik sport nu ook bij basic fit maar ik vind t vreselijk daar. Het is zo anders dan sportcity haha! Ik zit nu ook te denken aan wat anders want hier word ik ongelukkig van. Kon je gewoon je contact opzeggen? Ik zit er volgens mij nog aan vast. Of had je een ander soort contract? Iig heel veel succes met zelf sporten en de voorbereiding op de wedstrijd 🙂

  1. Thanks!! Haha ja hé dat vind ik ook! Basic fit is zo anders dan sport city! Dat snap ik!! Dan kan je net zo goed ook stoppen…
   En naar een andere sportschool gaan… Ja klopt ik heb het via basic fit site gedaan… Maar ik moet nog afwachten wanneer ik officeel hoor wanneer ik ben uitgeschreven.
   Anders kan je ook gewoon zelf naar Basic fit gaan en daar het opzeggen. Meestal heb je een maand op zeg termijn geloof ik….

 3. Heey joor! Heel erg veel succes! Het gaat je zeker weten lukken allemaal.

  Ik heb dit jaar ook mijn abonnement op gezegd bij fit for free! Ik had gewoon geen motivatie meer. Sinds 1 januari ben ik goed op mijn voeding aan het letten en suiker vrij aan het eten. Ik kan er helaas (nog ) niet bij sporten omdat ik een operatie heb gehad, maar dat komt nog wel. Ik ben al 4 kilo afgevallen en zit echt weer super goed in mijn vel 😉

  1. Awww dank je wel lieve Anne! 🙂 Jij bent ook goed bezig!!! Komt goed! Vanzelf kan je weer gaan sporten!!! Wow 4 kilo afgevallen is goed toch ? …. En fijn dat je weer in je vel zit! !!! X

 4. Hope dat het je lukt zo thuis te doen.
  In mijn geval lukt dat nooit thuis, ik geeft te rap op.
  Buiten dat als ik naar een sportschool ga beter zal zijn voor me.
  Maar iedereen zijn keuze e, veel succes

 5. Wat ontzettend goed van je! Oefeningen doe ik ook altijd thuis. Eergisteren deed ik nog een oefening met mijn kettlebell en daar heb ik nu nog steeds spierpijn van haha!

 6. Soms geeft het extra lucht als je bepaalde beslissingen hebt genomen, en dan ervaar je ineens hoe je last kunt hebben van bepaalde zaken die je doet in je leven…goed dat je deze beslissingen hebt genomen…xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *