De babbelblog #05

Mijn laatste babbelblog was alweer op 22 januari. En dus is het weer tijd voor een update! In deze babbel blog wilde ik jullie op de hoogte houden hoe het persoonlijk met mij gaat. Vandaag wilde ik even mijn ei kwijt over mijn dip wat ik had. En welke dingen ik mee worstelde de afgelopen tijd.

————————————

Mijn dip wat ik had de afgelopen tijd

De afgelopen tijd had ik vaak last van een dip of niet lekker voelen in mijn vel.  Ik had nergens zin in. En zelf niet series kijken op netflix! Ook kwam het door bepaalde omstandigheden waardoor ik me nog rotter ging voelen. Ik voelde me vaak alleen en ook als ik bij vriendinnen waren voelde ik me alsnog alleen. Ook ging een paar weken terug onze auto kapot ( hij kon nog wel rijden maar niet meer op de snelwegen etc. ) en moest ik van alles regelen om vervoer te krijgen naar Utrecht. Ik werd daar zelf erg gek in mijn hoofd. Een paar weken terug was mijn hoofd al een keer ontploft en afgelopen 2 weken was precies hetzelfde gebeurd. Ik kropte zoals ik vaker deed alles op en ja dan vind je het niet gek als ik een keer ontploft ( Haha mijn hoofd dan hé 😛 ) .

Van allerlei omstandigheden , auto die kapot ging en dringend op zoek gaan naar een vervanger , niet zeker nog voelen , verlegenheid en geen nee durven zeggen speelde een grote rol in mijn hoofd. Ik was erg verdrietig en down. Ook nam ik geen gesprekken op Whatsapp en sloot mezelf buiten van de rest van de wereld.  Op het werk ging het ook niet echt lekker met me maar gelukkig kon ik goed praten met mijn lieve collega’s ! Door hen ben ik ook weer gaan praten met allemaal lieve mensen waaronder mijn familie en mijn lieve vriend.  Door te praten hielp het me wel door deze dip heen. Ook het opschrijven van allerlei dingen hielp mij ook echt enorm!!

Ik voel me altijd zo ontzettend schuldig omdat mijn blog beetje verwaterd is toen ik in een dip zat. Maar daar komt zeker een verandering in! Met mij gaat het nu stukken beter. Ben in de week dat ik zo’n dip had vaak bij mijn ouders over de vloer geweest. Een huis waarbij ik me zo op gemak voel. En even daar tot rust komen en genoeg afleiding zoeken. Daar ben ik ook weer opgeknapt en realiseerde mij dat het leven te kort is om te piekeren over bepaalde dingen in het leven.  Ook genoot ik enorm veel van mijn nichtje en neefje. Wat een geweldige kinderen zijn het!

Mijn gesprekken bij de maatschappelijke werkster

Ik schaam me echt niet voor om te zeggen dat ik gesprekken volg bij een maatschappelijk werkster. Ik ben eerlijk gezegd blij dat ik de stap heb genomen om naar deze mevrouw te gaan en om hulp te vragen.  Tijdens deze gesprekken komen al mijn problemen ( weinig zelfvertrouwen , niet sterk in schoenen staan , geen nee durven zeggen etc. ) aanbod. Tot nu toe heb ik 4 gesprekken gehad en het bevalt me zeker goed. Het praten lucht zo ontzettend op en vooral ook tegen iemand kunnen praten die nogal neutraal is en niet iemand die je goed kent.  Ook heb ik huiswerk meegekregen. Ik ben al een week bezig om elke dag 2 / 3 positieve dingen wat ik goed heb gedaan op te schrijven in een schrift. Hierbij doe ik ook een paar happy stickertjes erbij. Om het nog beetje op te fleuren. Ook schrijf ik de dingen op wat me bezig houd en waar ik nog mee zit.

Ook heb ik mezelf opgegeven voor een cursus om nog sterker in mijn schoenen te gaan staan. De duur van de cursus is 6 avonden en ik heb nog een datum gekregen wanneer het gaat beginnen.
Ik denk dat deze cursus echt wat voor mij is en dat het zeker helpt bij mij. Maar we zullen zien wanneer deze cursus gaat starten!!

Joorloveswriting

Ik ben nog steeds erg blij van bloggen en ik ben er ontzettend dol op. Ik blijf gewoon weer heerlijk bloggen op Maandag , woensdag , vrijdag en zaterdag.  En ik schrijf gewoon blogs over onderwerpen wat ik leuk vind om te doen etc. Zelf ben ik aan het nadenken om een eventuele fotografie cursus te gaan volgen. Omdat ik toch wat betere foto’s wil gaan maken. Verder blijf ik het ontzettend leuk vinden om voor elke maandag weer een nieuwe OOTD te gaan maken. Verder ga ik ook nog iets heel tofs meemaken met mijn blog! Namelijk op het gebied van Make-up ga ik een cursus volgen samen met een vriendin. Ik zal uitgebreid verslagen over schrijven en posten hier! Omdat ja ik ben nog een groentje op het gebied van make-up.

Gezond eten & bewegen / sporten

Het lukt me echt nog niet om gezond te blijven eten. Ik wil best een paar kilootjes af hebben maar het lukt gewoon niet 🙁 . Ik weet niet eigenlijk hoe ik verder moet. Ik kook al zonder enig pakjes , geen snoep maar wel gezonde snacks. En bewegen moet ik wel juist meer gaan doen. Hardlopen heb ik wel lichtelijk opgepakt maar ik moet het echt 2 x in de week gaan trainen. Heeft iemand nog tips voor gezond eten en tips voor om een paar kilootjes kwijt te raken?

—————————————

Tot zo ver een update over mij !! 🙂

Hoe gaat het met jullie ?

Liefs ,
Joor

6 gedachten over “De babbelblog #05”

 1. Lastig he? Dat je even niet lekker in je vel zit. Ik vind het super knap dat je wat met jou onzekerheden wilt gaan doen, en al doet. Je laat je er niet onder krijgen, maar zoekt mogelijkheden die bij jou passen om het voor jezelf te verbeteren. Dat is super knap!
  Het niet goed in je vel zitten is erg vervelend, maar soms ook nodig.
  Maar ik ben blij dat je je nu een stuk beter voelt!
  Wat bloggen betreft: doe waar je je goed bij voelt. Een keertje niet is niet erg.

  Zet jezelf op de eerste plek. Een ander doet het namelijk niet.
  Maar echt ik vind dat je super goed bezig bent hoor!!

 2. Heel lastig , wel fijn dat het helpt bij de maatschappelijk werker.
  Ik ben ook op dit punt geweest een paar jaar geleden , je komt er zeker boven op!
  Liefs Jorinda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *