Duitsland vs de Veluwe!

Dit jaar ben ik twee keer een weekendje weg geweest met mijn eigen familie en mijn schoonfamilie.  Met mijn eigen familie zijn we naar Duitsland geweest en met de familie van mijn vriend zijn we naar de Veluwe gegaan. Beide weekendjes waren super leuk en gezellig en mooie dingen gezien en gedaan! Vandaag laat ik jullie door middel van foto’s zien wat we allemaal hebben uitgespookt in deze weekendjes!

Duitsland

In Duitsland verbleven we in een dorpje genaamd ‘Dattenberg‘. Dat ligt tussen Koblenz en Keulen in.  Prima verbinding en je hoeft niet al te ver te rijden om naar een grote stad te gaan. We hadden een grote huis gehuurd omdat ja de bakkersfamilie best uitgebreid is en er huppelen ook nog 2 kleintjes rond. Het huisje was echt prima. Alleen de locatie waar het huisje lag was minder ideaal want we moesten wel een stuk lopen ( naar beneden en stuk weer naar boven ) om naar een centrum te gaan waar winkels / restaurants / supermarkten waren. Voor de rest was er niks om te klagen. We hadden perfect weer.  We hebben 2 dagen een grote stad bezocht ( Koblenz & Keulen )  en heerlijk op de laatste dag uit eten geweest in een tapas restaurant.  En ja uiteraard konden we de DM niet missen en zijn we met een deel van de familie naar deze drogist geweest. Helaas heb ik maar te weinig gekocht en dus ook helaas geen shop log van de DM kan je vinden op mijn blog. Maar misschien de volgende keer 🙂 . Ook heb ik heerlijk een braadworst gegeten!

De Veluwe

Afgelopen weekend ( 6 tot 8 mei ) ben ik samen met de familie van mijn vriend een weekendje naar de Veluwe gegaan! We zaten met z’n allen in een vakantiehuisje op het vakantiepark ‘De Bosrand’ in Vaassen. Wat een leuke park en heerlijke omgeving! Leuk om zo deze familie beter te leren kennen! De eerste dag zijn we gaan mountainbiken door de Veluwe.  Wat was dat een avontuur! Maar wel erg leuk! Haha mijn vriend vond het minder leuk.  Na de lunch op zaterdag zijn mijn vriend en ik wezen wandelen met het mooie weer en uiteraard op het terras gezeten. Zondag zijn we gaan boerengolven en boogschieten. Het boogschieten kon ik niet zo goed maar ik vond het wel erg leuk om een keer gedaan te hebben. En het boerengolven was echt geweldig leuk! Lekker met een bal slaan tussen de koeien.

We hebben echt genoten van beide weekendjes weg. Verder hebben we zelf nog geen plannen voor een iets langere vakantie. Maar we denken erover om misschien naar Gambia of Tenerife etc te gaan. Maar we moeten nog even verder loeren op het internet.

En hebben jullie al vakantie plannen ? of gaan jullie binnenkort een weekend weg ?

liefs ,
Joor

6 gedachten over “Duitsland vs de Veluwe!”

  1. Zelf woon ik in Arnhem. De Veluwe zit hier om de hoek en ik ben er regelmatig te vinden. Om er te wandelen of om er motor te rijden. Het is zo’n mooi gebied in Nederland. Ik kan me goed voorstellen dat mensen hier naar toe gaan voor een weekendje weg!

    Omdat we dus ook vlak bij de grens wonen, ben ik ook vaak in Duitsland voor een weekendje weg. Koblenz vind ik altijd erg fijn (met de mooie kastelen in de buurt) en in Köln kom ik graag voor de kerstmarkten. Als ik in Duitsland ben, sla ik ook altijd in bij de DM. Lekker goedkoop 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *