Waiting for December…

Nog even geduld en dan is het alweer december. Wat sommige ook zeggen als ‘ het feestmaand’. Sinterklaas , kerst en oud en nieuw staan allemaal in de rij. Er komen gezellige dagen aan. Wie verheugt zich erop ? En wie eigenlijk niet ? .

Sinterklaas

Tja ik denk dat iedereen ( of tenminste de meeste mensen ) wel aan sinterklaas doen. Gezellig met de familie bij elkaar zijn en lekker eten en surprises maken of alleen cadeautjes krijgen. Of cadeaus met gedicht! het kan van alles. Wij doen dit jaar met sinterklaas lootjes trekken via een site. www.lootjestrekken.nl is een handige site waarmee je online lootjes kan trekken ( zonder papier ) . Diegene die het regelt de lootjes kan er ook voor zorgen dat bepaalde mensen niet elkaar hebben. Dat is echt ook super handig!!!

Wij doen verder geen surprises alleen maar een gedicht en een cadeau van rond 25 euro. Dus daar kan je nog een redelijke cadeau van kopen toch? . Ik had al een aardig verlanglijstje op geschreven. Een aantal boeken die ik zo graag wil hebben en een paar dvds. Kleding wordt lastig dus ik hou het maar bij boeken en dvds…  Hoe maken jullie gedichten voor sinterklaas? Ik vind het zo lastig om gedichten te maken. Ik google altijd naar rijmwoorden machine die me helpt om de juiste woorden te vinden. Ik ben benieuwd hoe het dit jaar mijn gedicht wordt…

En komen er bij jullie wel zwarte pieten ? of gekleurde pieten? ik vind het zoiezo nog onzin over deze hele zwarte pieten kwestie! Kom op we vieren al zo lang sinterklaas…
Maar ja we zullen het zien toch? .

1e en 2e kerst dag

Kerst vind ik een van de gezelligste dagen!! Jullie ook ? . Lekker samen met de familie lekker eten en leuke spellen spelen en gewoon gezellig met elkaar zijn. Ik kijk ook altijd naar mijn perfecte kerstoutfit voor beide dagen. Elke kerst dag een andere outfit. En voor diegene die een vriend hebben moeten jullie ook de ene dag bij je schoonouders zijn en de andere dag bij je ouders? Dat heb ik wel. Alleen de 1e kerstdag bij mijn schoonfamilie vond ik vorig jaar niet zo gezellig. Maar dit jaar moeten we er weer heen. Dus ik zit er eigenlijk niet op te wachten maar goed. Maar de 2e kerstdag hier bij mijn ouders vind ik wel erg gezellig!! Haha ik heb niks tegen mijn schoonfamilie hoor maar het was toen vorig jaar ook mijn eerste jaar dat ik de familie zag. Dus wie weet hoe het dit jaar gaat.

Met kerst hoort ook kerstliedjes!! Ik heb hieronder mijn favoriete kerstliedjes die ik graag met jullie deel.

 • Do they know it’s Christmas – Band aid
 • Happy Xmas ( war is over ) – John Lennon en Yoko ono
 • Merry Xmas everybody – slade
 • All i want for Christmas – Mariah Carey
 • Stop the Cavalry – jona lewie
 •  Being alone at Christmas – Miss montreal
 • Shake up Christmas – train
 • Why couldn’t be Christmas every day – Bianca Ryan

En hebben jullie nog favoriete kerst liedjes ?

Oud & nieuw

Als laatste van het jaar is het weer Oud en nieuw !!! Ik hou ervan om gezellig bij vrienden of familie te zitten en lekker te eten en drinken en gezellig oliebollen te eten en naar leuke films kijken op tv of spelletjes spelen. Dit jaar wordt het anders voor mij want ik moet werken op 1 januari om zeven uur in de ochtend dus ik ga proberen op tijd naar bed te gaan alleen ik weet niet of dat gaat lukken. Helaas voor mij geen feestje bij vrienden maar gewoon gezellig bij mijn ouders thuis en samen gelukkig met mijn vriend.

Wat gaan jullie doen met kerst en met oud en nieuw ? En hebben jullie ook al in je gedachten qua kleding voor deze feestdagen?

Liefs ,
Joor

 

22 gedachten over “Waiting for December…”

 1. Ohhh hou op hoor! Ik heb er zooo een zin in. En nu al hrlemaal na dit artikel te lezen! Wij doen niet aan sinterklaas, maar wel aan kerst en oud en nieuw! Qua styling weet ik nog niet wat ik precies ga doen! Ik wil er wel artikelen over maken! Kerst cadeautjes moet ik binnenkort ook inslaan! Liefs Shannon

 2. Sinterklaas doen wij eigenlijk niets meer mee, sinds ik niet meer geloof ( ik was de gene die ze het langst voor de gek konden houden! Best erg als ik eraan terug denk 😛 ) doen we dus aan kerst. Ik heb al met mijn vriend sinds 2012, maar nu ik eraan denk weet ik eigenlijk niet wat ik met kerst heb gedaan in 2012? HUH!! vorig jaar was ik eerste kerstdag bij mijn schoonfamilie waar iedereen bij elkaar kwam en 2de kerstdag gewoon bij mijn moeder en zus. Dit jaar gaan we eerste kerstdag bij mijn moeder vieren en 2de kerstdag hangt er een beetje vanaf of mijn schoonmoeder thuis is en met oud en nieuw heb ik serieus geen idee wat we gaan doen. Vorig jaar waren we natuurlijk voor het eerst in ons nieuwe huisje en hebben we oud en nieuw in ons huisje gevierd gewoon samen. En ik denk dat we dat dit jaar ook wel eens kunnen gaan doen 😛 Wij zijn geen feestbeesten dus uit gaan zullen we niet doen.

  Qua kleding heb ik nog wel een leuke jurk die ik aan kan doen met kerst 😛 Daar ben ik niet echt mee bezig, haha.

 3. Ja december is zo leuk met alle feestdagen! Ik gebruik voor mijn Sinterklaas gedichten altijd rijmwoordenboek.nl. Dan maak ik per persoon eerst een lijstje met onderwerpen die ik wil bespreken en dan ga ik per onderwerp een paar zinnen rijmen. Voor je het weet zit je dan op vier A4tjes 🙂 Succes!

 4. Oh ik herken je in alles! Ik ben eerlijk gezegd nog niet in de kerstsfeer enso, maar dat komt denk ik omdat het nog heel lang erg warm weer was/
  Liefs,
  anniekkx.blogspot.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *